До 13 май ще бъде сформирана Работната група от представители на регистрираните браншови аграрни организации, която ще обсъжда прилагането на директните плащания в новия програмен период, заяви за Фермер.БГ министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. До момента 3 от животновъдните асоциации са заявили желание за участие на техни представители в Работната група.

 

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) обяви в средата на април, че предвижда широка експертна обществена дискусия по бъдещото прилагане на директните плащания в България с цел подходяща подготовка за въвеждането на новостите в областта на директните плащания и вземането на решения с национален консенсус между всички засегнати страни.

 

Основни теми за дискусия ще бъде постигането на най-благоприятен начин за въвеждането на многопластовата структура на директните плащания в България от 2015 г., а именно: „зелените” директни плащания, преразпределителното плащане, таванът на директните плащания, схемата за дребни земеделски стопани, схемата за млади земеделски стопани, СЕПП и много други.

 

За тази цел трябва да бъде създадена Работна група, която да дискутира детайлите на прилагането на директните плащания в периода 2015-2020 г., както и бъдещата държавна помощ за горива с намален акциз. Затова от МЗХ поканиха всички регистрирани и действащи браншови организации в сферата на земеделието, които имат интерес по представената тематика, да излъчат един представител, който да бъде включен в работната група.

 

Информацията относно излъчения представител (име и данни за контакти) следва да бъде изпратена на електронен адрес [email protected] не по-късно от 7 май 2014 г.

 

 

Списък на браншови организации, подали информация в МЗХ, съдържаща обстоятелства по регистрация

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!