Ядем гаражно сирене и кашкавал, произведени на тъмно, подозрителни от към качество и вкус, но за сметка на това пък продавани на безценица. За този проблем са сигнализирали до МЗХ от Националната асоциацията на млекопреработвателите, но към момента реакция от Българската агенция по безопасност на храните няма.

Според преработвателите на мляко, проблемът с гаражните мандри съществува от години. Нарушителите правили буците, като не плащали нито данъци, нито осигуровки, нито нищо, което е много по-съществен проблем, на който държавата трябва да обърне внимание, смятат от бранша.

Млечните продукти гниели в съмнителни съоръжения в гаражи и мази в малките населени места. Въпреки това обаче, заради кризата хората предпочитали да купуват заради евтината цена, която е с 1-2 лв. надолу. Преработвателният бранш обаче е притеснен не само защото губи от тази далавера, но и защото могат да плъзнат зарази и болести, причиняващи страшни инфекции.