Юсеин Петелов е на 25 години, а последните три прикарва в стопанство в село Хаджидимово. Там той практикува професията си – ветеринар, като се грижи за 1000 овце, десетки крави, малко кози и кокошки.

 
Той смята, че за да са здрави и продуктивни животните е необходимо да има специалисти. Това трябва да са сърцати хора, а работата да не минава само през ръцете им, но и през главата.

„Не мисля, че бих успял да живея в град, още повече голям град. , нищо няма да се получи. Друго е на село, трябва да го изпитате, за да разберете“, казва младият ветеринар.

От Българската национална телевизия съобщиха, че ветеринарните лекари в Гоцеделчевския край са едва трима.

Според д-р Петелов животновъдните стопанства стават все по-малко – кравите и и овцете са драстично намалели, а козите са на изчезване.

„Един ветеринарен лекар няма какво да прави на село без животни. Вече на 4-5 села има някакво по-голямо стопанство, а в другите няма нищо", категоричен е той.

По думите на младия лекар, за да е по-чисто българското месо, е необходимо да се следят всички процеси при животните - от раждането до постъпването им в кланица.