„Няма професионален конфликт между ДФ „Земеделие“ и МЗХ, натискът е по-скоро политически.“ Това каза изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Мирослав Николов в ефира на Нова телевизия. Николов бе категоричен, че няма да има оставки в ДФЗ.

 

„Когато дойдат избори, ДФ „Земеделие“ винаги е във фокуса на вниманието. Винаги има натиск, въпросът е да можеш да устоиш на него и да работиш експертно. В момента натискът се е прехвърлил върху членовете на Управителния съвет. Ако подадем оставка, ние ще докажем само, че ние се чувстваме гузни за нещо. Ще предадем доверието на бенефициентите, защото всички готови договори са с нашите подписи“, обясни Николов.

 

Той отрече обвиненията в отказване на достъп на ОЛАФ до системата за администриране и контрол във фонда и уточни, че този достъп е постоянен и регламентиран. Заместник изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Виолета Александрова бе категорична, че няма слабости в работата на фонда.

 

„На страницата на фонда ще бъде качен отчетът за Програмата за селските райони, където абсолютно всички проекти са договорирани. По мярка 121 също са обработени проекти до 88 милиона лева“, посочи тя.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!