До края на месец февруари трябва да има плащания за агроекология, съобщи на пресконференция във Велико Търново министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Според думите му в момента се подава допълнителна информация от областните дирекции по земеделие към МЗХ и ДФЗ и плащанията трябва да започнат в този срок.

Мария Степанчева е член на Асоциацията на земеделските производители, биволовъд от Стара Загора. Тя отглежда 300 бивола. Пред Фермер.БГ Степанчева заяви: „На срещата с министъра и директора на ДФЗ поставихме въпроса за агроекологичните плащания. Калина Илиева обясни, че плащанията са се забавили, защото системата с ветиринарните сертификати не била готова. Обещаха обаче да има пари до края на февруари. Проблемите в животновъдството са много, процедурите за решаването им са изключително тромави”, коментира Степанчева.

Всички коректни бенефициенти до края на февруари ще получат и директните плащания и националните доплащания за единица площ. Това е уверението на финансовия министър Дянков, заяви по време на пресконференцията министър Найденов. 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!