Това, което постигнаха колегите от млечното направление под селекционен контрол е горе-долу правилният път. Нашето желание в месно направление е да постигнем това, което те направиха, а именно доказване на продукцията. Това каза Стоян Чуканов, председател на УС на АРМПГБ.
 
 
„Имахме среща с ръководството на министерството и горе-долу всички се обединихме около идеята, че това, което постигна млечното направление под селекция, е правният път. Нашето желание е месното направление да постигне това, което колегите от млечното направление направиха т.е доказване на продукцията. Ще има дискусия как точно да стане това, както и за промените в Наредба 3, като тук основно дали с фактури и договори е най-правилният начин“, обясни Чуканов.
 
По думите му идеята е да се опрости схемата за доказване на продукция. 
 
„Трябва да се започне отнякъде. Например по документи има около 70 лицензирани окачествители на говеждо месо. 50 от тях са действащи. Но на хартия е едно, а реалността е друга. Това също е една от конкретните стъпки, които коментирахме. Проблемът с кланиците също“, добави той.
 
Личната инициатива е двигателят на пазарната икономика, категоричен е председателят на АРМПГБ.