Министерство на земеделието, храните и горите  (МЗХГ) подкрепи Националната инициатива „Мениджър за един ден” 2021 г. Събитието се проведе чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от агроведемството. 

Бъдещи агроспециалисти с идеи за суперферми

Заместник-министър доц. д-р Янко Иванов запозна младите хора с основните приоритети в работата на институцията и представи акценти от бъдещата Обща селскостопанска политика след 2023 г. 

Директорите на дирекциите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“, Силвия Василева и Петър Кировски, представиха на участниците в срещата двата основни сектора от земеделския отрасъл, като им дадоха възможност да работят по конкретни казуси.

Младите мениджъри за един ден бяха Атанаска Петкова, студентка в СУ “ Св. Св. Кирил и Методий”, Виолета Бакалова от Католическия университет в Милано, Лазара Причкапова, ученичка в Национална финансово- стопанска гимназия – гр. София, Виктор Цветанов от  ПГТ „МАКГАХАН“- София и Тодор Жеков от ВТГ „Икономика и мениджмънт с английски и испански език“.

 „Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между  16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна в рамките на един ден.