Проект за стартиране на бизнес в направлението "Растениевъдство и животновъдство" донесе отличие на младеж от Професионалната гимназия по селско стопанство "Никола Пушкаров" в Попово. 

Кои са победителите в конкурса „Моето стопанство 2“?

Кристиан Димитров, който е ученик в 9-ти клас със специалност агроеколог, е сред първите 10 класирани в цялата страна в конкурса "Моето стопанство 2", за което Агри.БГ писа наскоро. 

Конкурсът е част от съвместната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на образованието и науката - "Супер фермер", съобщиха от Регионалното управление на образованието в Търговище.

Кампанията "Супер фермер" подкрепя млади хора в развитието им в областта на земеделието. Тя е продължение на миналогодишното издание и е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство.

Ученикът е отличен за своя иновативен проект "Птицеферма за кокошки носачки"  в областната дирекция "Земеделие" в Търговище Той е получил грамота и предметни награди от министъра на земеделието, които са му били връчени от директора на дирекцията Севда Ерменкова.