Българският евродепутат Мария Габриел модерира дискусия по време на конференция на високо равнище „Нова пролет за пчелите” с участието на принца на Монако.

Конференцията на 2 април се провежда в рамките на Европейската седмица на пчелите и опрашването 2014 и е организирана от евродепутата Гастон Франко в партньорство с Интергрупата по изменение на климата, биоразнообразието и устойчивото развитие.

За втори път в Европейския парламент ще бъде посрещнат принца на Монако Албер II, чиято фондация води активна борба за защита на биологичното разнообразие, и по-специално на диви пчели. Конференцията ще бъде открита с приветствия от комисаря по здравеопазване Тонио Борг, принц Албер, изпълнителния директор на програмата на ООН за околна среда Achim Steiner и други.

Мария Габриел ще модерира втория панел, в който ще бъдат разгледани здравето на пчелите и опрашването, наличните научни изследвания, ефектите на селскостопанските пестициди.

Стремежът на форума е да допринесе за оценка на настоящото състояние на здравето на пчелите, да представи конкретни и ефективни отговори за подобряване на тяхната популация и за координиране на действията на равнище ЕС в подкрепа на пчеларския сектор.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!