Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова настоява лабораторията за анализ на храните отново да заработи в Стара Загора. Тя е провела разговор със земеделския министър Димитър Греков, съобщават от пресцентъра на администрацията. Според областния управител лабораторията е нужна, за да гарантира прецизност на извършените анализи и безопасност на храните, да пести време и разходи за фирмите.

 


В Старозагорския регион работят множество фирми от хранително-вкусовата промишленост. До преди няколко години такава служба е функционирала в Областната дирекция по безопасност на храните. От закриването й досега физическите и юридическите лица от Старозагорска област посещават частни лаборатории в съседни региони за изготвяне на експертни становища и оказване на консултативна помощ по въпроси, свързани с качеството и безопасността на храните.

 


Министър Греков е изразил готовност за съдействие по проекта. По думите на областния управител старозагорската дирекция по безопасност на храните разполага със съответната база и специалисти.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!