Изданието на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ тази седмица е посветено на пекарна „Хляб и здраве“ и техния хляб с квас. Посетителите ще могат да опитат кроасани и козунаци с квас, както и сладкарски изделия.  Дегустацията е както винаги в Демонстрационната шатра от 12 часа, съобщиха организаторите на фестивала. 
 
 
От 1998 г. Мирослав и Калина Илиеви са в мелничарския бизнес по семейна традиция от 20-те години на миналия век. Поели бизнеса с амбицията да развиват българските традиции в производството на чисти и натурални брашна: по стара технология чрез смилане с камък произвеждат пълнозърнести брашна, а по съвременна – фини брашна без хранителни добавки.
 
Преди четири години двамата решили за затворят цикъла и самите те се захванали с правенето на хляб в собствена пекарна. Запазена марка пекарна „Хляб и здраве“  е хлябът с квас с ферментация от 24 до 100 часа, което гарантира здравословност и отличен вкус. Но Миро и Калина правят и вкуснотии, които им донесоха много почитатели на нашия фестивал.
 
 
Фестивалът се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Организира се от Фондацията за биологично земеделие Биоселена с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2018 и в партньорство с Район „Красно село” на Столичната община.
 
По традиция Фестивалът представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски хляб, ядки, гъби, тиква, биовино, биооцет, биочай, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя, малки сувенири. 
 
Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на храни, произведени във фермите и от малки производители.