Мениджъри на бизнес сгради в Ню Йорк се опитват да върнат фирмите и служителите им в офисите по нестандартен начин. Пример за това откриваме в лицето на финансовата компания Nuveen, която наскоро монтира два кошера на покрива на сградата си. Сега служителите й могат да се научат как да се грижат за пчелите и да добиват пчелен мед. Други офиси в мегаполиса също имат градини и тераси на покривите си, информира The New York Times.

Само на 7 години, а има кошери с 50 000 пчели

Компанията  Nuveen обясни нововъдението с факта, че офис работниците й, които от известно време работят дистанционно, имат навика да се грижат за стайни растения, поставят хранилки за птици или седят с лаптопите си сред природата. Поради това много наемодатели сега се опитват да направят офисите „по-естествени и просторни“, за да върнат служителите в тях.

Пчеларството се превърна в най-популярния вариант за връщане на служители в офиси. Наемодателите се надяват, че пчелите ще направят офис сградите по-привлекателни. Според тях някои ентусиасти дори варят бира от мед.

В този процес изгода имат и компаниите, които доставят кошерите. Те успяха да увеличат печалбите си в условията на пандемия. Например приходите на канадската компания Alvéole са се увеличили с 666% по време на карантината.

Не е ясно дали „имитацията на природата“ е достатъчна, за да привлече офис наемателите след година и половина успешна работа от разстояние. Например някои компании вече са намалили офис площите и много служители се съмняват в необходимостта да се върнат в офиса. В допълнение увеличаването на броя на инфекциите с щама Делта принуди отлагането на прехода на много големи компании към пълно завръщане в офиса.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Млади пчелари форсират развитието на пило

Цената на меда - невиждано ниска от 18 години според опитни пчелари

Млади пчелари търсят нови пазари с медни дегустации