В наши дни все повече известни личности, а и не само, обръщат поглед към селското стопанство. Може би познавате Тони Фадел като основател на Nest Labs или като човек, допринесъл за създаването на iPod на Apple. Идеите на инвеститора обаче не се простират само до тук, Тони Фадел вече насочва своето внимание и към селското стопанство, пише Financial Times, цитиран от електронния портал futurism.com.
 
 
 
"Всички големи земеделски компании са като мейнфрейм IT компании от 70-те години", казва Фадел пред Таймс .
 

Месо

 
Бъдещето на селското стопанство може да се окаже в Европа, където холандският университет „Wageningen University“ е спечелил прякора „долината на храните“ заради огромната роля, която неговата изследователска дейност и стартираща екосистема започва да играе в следващата хранителна революция.
 
Според доклада на Times, университетът е опитен в имплементирането на иновациите от академичните лаборатории в стартиращи фирми с бързи темпове.
 

ДНК

 
Инвеститорите като Фадел виждат експлозивна смес от възможности, които според тях ще оформят бъдещето на храната. Има нарастващо търсене на протеини в развиващия се свят, а заплахата от изменението на климата, заедно с възможността за модифицирането на гени, изкуствен интелект и други нови технологии, които могат да революционизират пространството, ще допринесат за техническия бум в селското стопанство.
 
Това убеждение, че хранително-вкусовата промишленост е назряла не е просто позиция. Изследване на Times показва, че глобалните инвестиции в агросектора са се увеличили през миналата година, точно заради огромни потенциал на сектора.