Европа стартира информационна платформа за ползите от сектор “Животновъдство”.

Родни овцевъди черпят опит от най-големия кооператив в Италия

В контекста, на силен натиск, дузина организации решиха на 25 септември, да обединят силите си на равнище ЕС, за да съобщят истината за ефектите и приноса на европейския животновъден сектор. 

Европейският глас за животновъдство е разработил собствен онлайн информационен портал, за да провери точността на най-често правените изявления за животновъдството, потреблението и неговите ползи. 

„Нашият сектор поддържа голям брой работни места и индустрии, той допринася за кръговия подход в биоикономиката на ЕС, като същевременно осигурява стабилно и достъпно предлагане на достатъчно, безопасна и питателна храна, както и много други основни и странични продукти, необходими за здравословния начин на живот", обясняват от Copa-Cogeca. 

Премахването на животновъдството от Европа би имало тежки последици. Това е мнението на 11-те организации, стоящи зад информационната платформа. 

Платформата се появява след протестите на холандските фермери, последвани от техните колеги от Германия и Полша. Те се обединиха срещу проблемите в сектора.