Първото изменение на Стратегическият план, което засяга текстове в част от интервенциите и прехвърляне на средства между тях, е изпратено към Европейската комисия, съобщиха от пресофиса на Министерството на земеделието.

 Костадин Костадинов: Много от практиките ни ги налагат хора, които нямат практически опит 

Очаква се да стартират преговори и процедура по обсъждане със службите на Комисията по предложените промени до окончателното одобрение на изменението.

„С изменението се цели да се постигне по- справедливо насочване на средствата по Стратегическия план, в съответствие със заложените цели и приоритети на национално и европейско ниво. Промените в отделни интервенции ще спомогнат за стимулиране на процеса на устойчиво развитие на сектора, привличането и подкрепа на нови земеделски стопани, както и подобряването на позицията на фермерите във веригата на стойността. Ще се гарантира в по-висока степен подпомагане, което осигурява надеждни доходи и устойчивост на селскостопанския сектор“, казват още от аграрното министерство. 

Всички промени, предложени от Министерството на земеделието може да видите ТУК. 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg