Промените на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони са одобрени на последното заседание на кабинета.

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

С тях се предвижда изменение на текстовете в част от интервенциите, както и прехвърляне на средства между различни интервенции.

През септември и октомври промените бяха обсъдени с всички заинтересовани страни. Одобрения план следва да се изпрати в Брюксел в петък, предвиждат плановете на екипа на аграрното министерство. След това стартират преговори с Европейската комисия.

Промените в отделните интервенции ще спомогнат за улесняване изпълнението на плана и адаптиране на условията и изискванията към резултатите от прилагането. С решението се гарантира балансирано и ефективно насочване на финансовият ресурс по Стратегическия план в съответствие със заложените стратегически цели и приоритети на национално и европейско ниво, казват от правителствената пресслужба.

Това решение не води до въздействие върху държавния бюджет и е в рамките на първоначално зададените параметри на Стратегическия план.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg