В ожесточена надпревара ще се включат земеделци с домашни плодови вина, а международно жури ще отличи най-доброто сред тях. Това съобщиха от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) за Фермер.БГ.
 
 
Конкурсът, част от Международното изложение на малинопроизводителите, ще се проведе на 8 май в Арбанаси, Велико Търново. 
 
„БАМ-Я кани всички земеделци, които произвеждат плодови вина, да се включат в надпреварата и вкусната дегустация. Всички браншови организации и техните членове също са добре дошли, като в знак на благодарност, ще им предоставим безплатен щанд, на който могат да представят продукцията си“, обясниха от асоциацията.
 
За да се включите в конкурса е нужно да попълните заявка за участие в изложението и надпреварата. 
 
"Право на участие имат единствено производители със собствени вина. Тяхната продукция може да бъде от малини, ягоди, арония, боровинки и други ягодоплодни", добавиха от БАМ-Я.
 
Освен надпреварата, на форума ще бъде представен и комбайн за бране на малини и рози. Ще бъдат дисктурани различни теми от сектора, а наука и практика ще обменят опит, за да открият най-правилното решение за всеки проблем.