Депутатът Александър Дунчев разкри пред бТВ скандални схеми и назначение в горските стопанства. По думите му зад тях стои не друг, а зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев и БСП.

Какви са най-големите ви трудности като земеделски производители в момента?


По думите му от неговата партия няколко пъти са задавани парламентарни въпроси за имената на новите директори на горските стопанства, но земеделският министър Иван Иванов, отказва да им отговори. Именно затова Дунчев смята, че министър Иван Иванов е част от задкулисието в горските стопанства.


Според Дунчев вече са махнати са едни от най-добрите горски директори, за да се направи място на партийните функционери. По думите му, вече дори местни партийни функционери нареждат на директорите на предприятия кой да стане директор на горско стопанство. Според него зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е образът на задкулисието и той е човекът, който спуска списъците с хора, които трябва да се сменят.


Право на коментар имаше и Иван Иванов. Пред БНТ земеделският министър коментира, че “може би Александър Дунчев трябва да посети лекар, за да се успокои”.


Земеделският министър допълни, че е неподходящ моментът, в който Дунчев "занимава с личните си проблеми, като по този начин подлага динена кора на коалицията".


"Мисля, че днес беше ясно казано от вицепремиера Корнелия Нинова в разговор с Кирил Петков, че това не е позицията на коалиция "Продължаваме промяната", а личното виждане на г-н Дунчев, така че аз ще се въздържа от коментари по тази тема", допълни Иванов и заключи, че за твърденията си Дунчев трябва да представи доказателства.