Преди всичко трябва да има приемственост. Това е и първото нещо, което обсъждахме и всъщност беше тона на общото ни събрание. Приемствеността е много важна. Това каза за Агри.БГ новоизбраният председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов. Той ще оглавява асоциацията с тригодишен мандат, като пое поста от Костадин Костадинов.

Най-после: Кампания 2023 г. може да стартира

“За да може един председател да е успешен, той трябва да стартира не от нулата, а от едно поколение назад. Това е най-важното - приемствеността и подкрепата на предходния председател”, добави Проданов, който всъщност е и най-младият председател на НАЗ досега.

“Аз съм първият председател от второто поколение браншовици. Така че второто поколение вече навлизаме все по-сериозно и в управителния съвет на асоциацията и в дейността й. Забелязват се много потомствени членове”, добави той.

Илия Проданов коментира и протестите на 7 април 2023 г.

“Проблемите в сектора са ясни, като пътят на решение за всяко нещо е различен. 

На 7 април предстои да проведем ефективен протест. Подкрепяме нашите колеги от Румъния. Ние ще бъдем на два сборни пункта - на Кардам и на Русе, а колегите от Румъния ще бъдат от отсрещната страна”, посочи Проданов.

Промени в УС на асоциацията не са правени, информира той. Членовете остават същите както до момента, като управителният съвет се състои от всички председатели на сдруженията от цялата страна.