По време на второто издание на изложението „Фермер Експо Раковски 2018“ ще могат да се предлагат фермерски продукти, съобщиха организаторите от „Фермерско мляко" ООД.
 
 
Събитието ще се проведе на 13 октомври 2018г. (събота) в град Раковски (пазар за живи животни кв. „Секирово“). На изложението ще се представят фермерски продукти – млечни, месни, пчелни и др. 
„Необходимо условие за участие е да имате регистрация по Наредба №26 за съответния продукт, който искате да демонстрирате. Предвидили сме безплатно предоставяне на покрита изложбена площ, на която ще можете да изложите произвежданите от вас продукти“, посочват организаторите. 
 
„Фермер Експо Раковски 2018“ се организира за втори път в най-животновъдния район на България - Пловдивска област. Новост ще бъде провеждането на Фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“, на който ще се представят кулинарни и фолклорни традиции. Ще се реализират демонстрации за традиционно ръчно избиване на масло в бурилка и дегустация на мътеница, вадене на мед с центрофуга, приготвяне на ръчен кашкавал и сирене от Заралийска занаятчийска работилница, типични местни храни – пиде, катми, лютеница и др.  Ангел Ангелов от Национална академия „Кулинарен историк” ще приготви 500 порции фермерски кебап с патешко месо, 9 зеленчука и краве масло. На място ще се изработват сувенири от вълна и ще се тъкат ароматни килимчета от билки и цветя.
 
„Нека всички заедно да направим нещо интересно и най-вече полезно за потребителите, да запознаем обществеността с предимството на това да консумират фермерски продукти и да покажем вкусовите качества на храната, произведена във фермата“, призова Рангел Матански, управител на „Фермерско мляко“.
 
Участие може да се потвърди до 20 септември 2018 г., като в допълнение трябва да бъдат посочени продуктите, с които искате да участвате и дали има необходимост от ток, вода и др.