За втора път HL-TopMix ще бъде партньор на Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ) за провеждането на форума за месодайно говедовъдство СТЕКСПО 2017, който ще се проведе на 12-13 септември 2017 г.
 
 
От екипа на HL-TopMix разказаха защо подкрепят форума:
 
„СТЕКСПО е пряко ориентирано към всички участници в цикъла по отглеждане, изхранване, мениджмънт и реализация на месодайни говеда. Форматът е практически, с ценна информация за аудиторията, като се стреми да работи в посока прилагането на добри практики и развитие на месодайния сектор. Като партньор на професионалното фермерство у нас, ние от HL-TopMix знаем, че угояването е инвестиция. Ключов фактор е добрият мениджмънт на храненето, което е предпоставка за успешно оползотворяване на генетичните заложби на животното.
 
Нашата цел е да предлагаме цялостна концепция за изхранване във всички фази на отглеждането, която да работи за постигане на висока рентабилност в стопанството. Затова подкрепяме форума СТЕКСПО 2017, който стартира успешно през миналата година и сега дава още по-голяма заявка за едно силно издържано специализирано събитие в сектор животновъдство“.
 
Един от водещите консултанти по хранене д-р Иван Миланов ще запознае фермерите с тенденциите в храненето, като представи по време на семинарния ден тема „Хранене на говедата - угояване и финишинг ”. В нея той ще засегне важните моменти относно преминаването през различните фази на развитие, успешното управление на хранителния процес и правилния подбор на концепция. Екипът на HL-TopMix ще бъде на разположение и през двата дни на форума за индивидуални консултации относно храненето в конкретна ферма.
 
СТЕКСПО 2017 ще се проведе в Сливен на 12 септември и в село Стефан Караджово  на 13 септември. По време на събитието ще бъдат представени тенденциите в сектора, съвременните начини за хранене и отглеждане, ветеринарните и хигиенните изисквания. Специално внимание тази година е отделено и на пазара на говеждо месо и възможностите за директни доставки до големите търговски вериги.
 
Топ готвачи от България, между които и познатият от екрана Ути Бъчваров, ще демонстрират качествата на българското месо, което освен да бъде търсено на родната трапеза, все повече възвръща позициите си на европейските пазари.
Направете сега своята резервация за участие на сайта на форума: www.steakspo.bbab.bg или научете повече от HL-Topmix на