Дебютното  издание на конкурса AGRI AWARDS 2024, организиран от Forbes България и Агри.БГ, ще бъде излъчено по Българската национална телевизия.

Това ще стане на 18.02 от 23:30 ч. по Канал 1 и на сайта Агри.БГ

Чрез специален стрийм и читателите на Агри.БГ ще могат да видят бляскавата церемония по награждаване на шампионите в деветте категории на конкурса и връчването на призовете „Дама-фермер на 2024 г.” и „Фермер на 2024 г.", което се проведе на 9 февруари в Гранд Хотел Милениум София.

Водещ на церемонията бе актьорът Башар Рахал, а специалното участие на Васил Найденов добави блясък на събитието. 

В оспорваната надпревара се включиха общо 154 кандидатури от различни земеделски стопанства, които споделиха своите успешни практики и визия за развитие. 

Въз основа на оценката на журито и публиката и в съответствие с утвърдената методология на Forbes България бяха определени по пет финалисти от деветте категории. За категориите „Фермер на 2024“ и „Дама-фермер на 2024“ победители са кандидатите, събрали най-високи оценки от секторните категории. 

Повторението ще бъде излъчено на 24.02 от 16:30 часа по БНТ 2. 

Събитието се проведе под патронажа на Министерството на земеделието и храните, с генералната подкрепа на Агрополихим, институционалната подкрепа на Европейската инвестиционна банка, както и с подкрепата на BASF, Банка ДСК, HL-TopMix, „Филип Морис България“, САТНЕТ, YARA, Green Ground, Бова Кар – BMW дилър, Domaine Boyar с вината от серията Korten Natura от бутикова изба „Кортен“ и САПИ.