Слабо търсене на агнета и ниски изкупни цени, отчитат овцевъди във Великотърновска област в седмиците преди Великден, които традиционно са най-силни за търговията с агнета. 
 
Единици търговци, повечето от тях нелегални, минават да изкупуват агнета по селата в Стражишко, разказа пред Фермер.БГ Георги Георгиев, който отглежда над 300 овце в района и е сертифициран биоживотновъд. Въпреки че овцете и агнетата се отглеждат по биологичен начин, цената, която той получава за килограм живо тегло на агнешкото, е 4.40 – 4.60 лв. 
[news]

Всички женски агнета овцевъдът оставя в стадото, за мляко. Поне цената, която получава към момента за биомлякото от местна мандра го удовлетворява: „Дано всичко да е наред, но мандрата, с която работя – държат фронта. За себе си съм доволен от цената, която получавам за литър мляко – 1,50 лв./литър без ДДС. Вярно е , че колегите търсят още по-висока цена – 1.70 – 1.80 лв./л без ДДС, но на фона на всеобщата картина и криза в млечния сектор, съм доволен от тази цена на млякото“.
 
С нетърпение Георги Георгиев очаква и Наредбата за новата мярка по Програмата за развитие на селските райони – Хуманно отношение към животните, по която ще кандидатства със своето стопанство: Трябва да се възползваме от всяка възможност за подпомагане и развитие на стопанствата ни, защото ако чакаме на 4,50 лв. за килограм агнешко да печелим, няма как да се развиваме, категоричен е овцевъдът от Стражишко.