Протестите на фермерите срещу земеделската политика на Европейския съюз се разпространяват и в други страни. След Полша, Германия, Румъния и Литва дойде време и за Франция. 

Четете още: Германия: Фермерите временно спират протестите, за да преговарят с кабинета


Във вторник започнаха земеделски протести и във Франция. Оборски тор и гниеща продукция бяха разхвърлени в центъра на Тулуза в знак на протест срещу селскостопанската политика. В града пристигнаха близо 400 трактора и 1000 фермери. От ранните сутрешни часове пътищата бяха блокирани от трактори с ремаркета, пълни със сено и тор, които след това бяха разпръснати пред различни правителствени офиси в града.

Селскостопанската политика в ЕС е изправена пред все по-големи трудности. Протестиращите французи казват, че увеличените данъци и социални налози причиняват трудности на фермерите в целия регион. Ръстът на налозите и другите такси идва в допълнение към повишените разходи за гориво и храна за животни и общото увеличение на разходите за живот в цялата страна. 

Демонстрации има и в региона Миди-Пиренеи в югозападна Франция.

Тор беше разпръснат и пред крайградските супермаркети. Фермерите казват, че много големи вериги супермаркети отказват да плащат справедливи цени за продукцията им.

Протестите във вторник последваха поредица от демонстрации в региона миналия ноември, тъй като фермерите се притесняват за прехраната си.