Пролетен фестивал на меда започва днес в град Пловдив. Организатор на събитието е Общинското пчеларско дружество „Акация 1899“.

Фестивалът ще се проведе на площад Централен в Пловдив до 17 март, където пчелари от Пловдив, Бургас, Ямбол, Видин и Стара Загора ще изложат  мед и пчелни продукти. Ще има възможност и за дегустации.

Тържествено откриване е от 11 часа днес с водосвет и приветствие на доайенът на пчеларите бай Георги Тодоров, който е на 92 години.

В рамките на фестивала на 9 март (събота) в офиса на пловдивското сдружение "Акация 1899" на ул.  „Весела" 31 ще се проведат три лекции и дискусия на тема "Субсидия на пчелно семейство и новата пчеларска програма". В 11 часа ще се проведе лекция на тема "Апитерапия и лечебни свойства на пчелните продукти" с д-р Пламен Енчев; 12.30 ч. "Методи на изследване на пчелните продукти" с лектор д-р М. Николова от БАБХ; от 13.30 часа започва лекция на тема "Третиране на пчелните семейства срещу вароатоза Андон Госпов – магистър-пчелар. От 15.30 часа ще се проведе и дискусия.

С фестивала Общинското пчеларско дружество „Акация 1899“ отбелязва 100-годишн юбилей от създаването си и събитието ще премине под мотото: "Сто години развитие, сто години - традиция".

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!