Земеделски стопани ще представят вкусни и полезни комбинации между фермерски храни и билки по време на традиционния пазар „От нашата ферма - с любов за вас“ утре в столицата.
 
 
Съчетанията между чисти храни и билки имат вековни традиции у нас. Демонстрации по време на билковото издание на Фермерския фестивал в София ще направи Блага Генева, която е добре позната на редовните посетители с плодове и зеленчуци от градините си. 
 
„Ще изненадате как за всяка фермерска храна има билка. И то не една“, казват организаторите от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
 
Утре ще бъде първото издание на Фермерския фестивал в столицата. Основната демонстрация и дегустациите ще бъдат от 12 часа в голямата шатра в началото на пазара. Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред централната сграда на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
Земеделски стопани предлагат на Феста фермерски и занаятчийски храни от различни райони на страната - краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци.