Земеделски производител рискува живота си и реколтата си, в опит да прокопае дига  между Мизия и Сараево, за да предотврати наводняването на град Мизия.

Депутатът от БСП Корнелия Нинова разказа пред Нова Телевизия, че когато в събота към 18:30 часа, пристигнала при дигата, собственикът на земеделските земи - Мирослав вече копаел със собствената си фадрома.

Мирослав е собственик на земеделските земи зад дигата и е дал съгласието си тя да бъде взривена, въпреки че ще се залее земята му. Към 19:00 часа вече имало пробив и водата започнала да се изтича. През нощта обаче нивото се покачило и направеният пробив се оказал недостатъчен, за да предотврати наводнението.  

Корнелия Нинова обясни, че земеделският министър Димитър Греков и премиерът Пламен Орешарски са разрешили взривяването на дигата между Мизия и Сараево.

Нинова не потвърди мнението, че водата не може да е само от дъждовете, а е имало изпускане на язовири, като припомни, че областният управител и представители на „Напоителни системи” са отрекли тази версия.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!