Френски фермер беше глобен за неплатен фиш за паркиране на собствения си трактор, съобщи вестник „Ла воа дьо нор”, цитиран от Новинар. Неприятната изненада беше поднесена на пенсионирания селскостопански производител, въпреки че превозното му средство никога не е напускало района на селото Конфлан-Сент-Онорин в северна Франция.
 
Мъжът бил изненадан, че на фиша от 17 евро фигурирал регистрационният номер на неговия трактор, но самата глоба била наложена на 300 км от населеното място, където живее.
 
При проверката станало ясно, че глобата била наложена на недобросъвестен водач, собственик не на трактор, а на „Форд”. Често санкционираните шофьори на превозни средства записват чужд номер в протокола, за да избегнат плащането на глобите. Заради подобни измами във Франция са разкрити 17 000 фалшиви регистрационни номера, които се движат по пътищата на страната. Въпреки че полицаите са наясно с порочната практика, за пострадалите от мошениците е все по-трудно да докажат невинността си.
 
Възмутеният фермер в пенсия планира да подаде жалба и да докаже по съдебен път, че тракторът му не е напускал департамента.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!