Социалната мрежа на българските фермери – Фермер.БГ е партньор на УНИЦЕФ в кампанията „Децата не идват с инструкции за отглеждане“

Кампания акцентира върху нуждата от подкрепа на родителите с малки деца в България. Има за цел да популяризира ползите от работата на Центъра за майчино и детско здраве, създаден от УНИЦЕФ България в област Шумен и да набере средства за неговото развиване, както и за въвеждането на услугата в повече области на страната.

В началото на 2013 г. УНИЦЕФ откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, където специално обучени медицински сестри и акушерки предоставят безплатни домашни посещения на бременни жени и родители с деца до 3 години. Една от основните роли на Центъра е да подпомага родителите за пълноценна грижа чрез предоставяне на здравна информация, консултации за безопасна бременност, подготовка за раждане, помощ в първите грижи за детето, кърмене и хранене, стимулиране на развитието и други въпроси, свързани с отглеждането и възпитанието на малкото дете. До момента, близо 1093 семейства са се възползвали от услугите на Центъра в област Шумен.

Всеки, който иска да подкрепи работата на организацията за децата, може да го направи с месечни дарения от 2 или 5 лв. през мобилен телефон, като изпрати SMS с цифра 2 или 5 на номер 1021.

Кампанията ще продължи до 31 декември 2013 г.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!