Фермер 2000 отбеляза своята 20-годишнина в хотел РИУ Правец. На събитието присъстваха над 400 гости – партньори, представители на най–известните фирми производители на селскостопанска техника, клиенти, служители и приятели.

 

Специални гости на събитието бяха Тиери Лот Вицепрезидент продажби и маркетинг на Massey Ferguson за Европа, Африка и Средния Изток, Фредерик Морьо - Мениджър на AGCO за Централна Европа, Кембъл Скот и Деклан Хейдън от Massey Ferguson, Флорин Маринкас, от Manitou, Джоузеф Чех от Farmet, Алън Хенсън от фирма Agrolux, Майкъл Лонд от компанията Bogballe и Игор Милър от Scafco.

 

Събитието започна с форум дискусия по две основни теми. Първата от тях беше„Модерни технологии в селскостопанската техника“, където водещите доставчици имаха възможността да представят новостите на своите продукти, както и визията им за бъдещите технологии в селското стопанство.

 

От Massey Ferguson заявиха, че за тях е изключително вълнуващо да работят във време, когато светът се променя и географският център се изменя на Изток. От компанията заявиха, че за фермерите ще е предизвикателство да отговарят на все по-голямото потребление на храни, като затова трябва да се подобри съхранението на произвежданата продукция, да се увеличат обработваемите площи и да се прилагат иновативни технологии на работа, които да оптимизират максимално разходите и да спомагат за увеличаване на произведената продукция.

 

Г-н Тиери Лот Вицепрезидент продажби и маркетинг на Massey Ferguson за Европа, заяви че това обаче не трябва да се случва за сметка на усложняването на технологиите прекалено бързо и , че в никакъв случай, не тряба да се пренебрегва опростяването на машините, тъй като в света има фермери, които все още се развиват и сега закупуват своя първи трактор. Именно затова, от Massey Ferguson планират в следващите 15 години инвестиции в размер на половин милярд долара за разработването на още по-гъвкави и технологични решения, които ще залагат на няколко остовни принципа: лесни за ремонт и поддръжка машини, икономични от към потребление на гориво, кабина с комфорт за оператора, по-производителни двигатели и подобрен софтуер.

 

Флорин Маринкас от Manitou представи историята на фирмата, която през 2012 г. празнува своята 60-годишнина. Компанията в момента има 24 дъщерни фирми, 10 завода и 3200 работници, като извършва продажби в над 120 страни. Основното послание на компанията към фермерите е повишаването на рентабилността и печалбата в стопанснството. Г-н Маринкас подчерта, че за челните товарачи комфортът за водача е издигнат като най-висок приоритет, за да се подпомогне неговата производителност. Друга основна черта на челните товарачи с марката Manitou е тяхната икономичност – икономията на гориво достига 3000 л. на година.

 

Да предложи авангардни технологии, щадящи почвата и добро обслужване на клиентите бе основното послание на чешката компания за почвообработваща техника – Farmet, което отправи към фермерите, участващи в дискусията. Компанията е специализирана в производството на земеделски машини за маслодайни култури. Специален фокус е поставан в научно развойната дейност и именно затова фирмата има впечатляващите 36 патента при своите машини.

 

Гостите на фирмения празник на Фермер 2000 се запознаха от близо и с качествените плугове Agrolux. Основното предимство на плуга в почвообработките, което подчерта г-н Алън Хенсън в своята презентация е, че с този тип обработка се постига вкарване на влага в почвата и осигуряване на 30% въздух в почвения слой, което е изключително важно за нейното плодородие.

 

Своя презентация направи и френската фирма за пръскачки Caruelle като беше подчертано, че за компанията приоритет е опазването на околната среда и затова от там отделят голямо внимание на резервоара на пръскачката, който да е лесен за почистване и да не позволява изтичане и на минимални количества вредни вещества в почвата. Изключително преимущество на пръскачките Caruelle е новият софтуер за тяхното управление, който позволява да се извършват автоматични настройки на различните приставки, според типа на културата, която се обработва.

 

Компанията Bogballe, която е специализирана в производството на торачки, акцентира в своята презентация на възможностите за ефективно торене, чрез прецизно управление на машините. Г-н Виени Д'Отюил сподели, че чрез GPS оборудване, което е заложено при торачките Bogballe, се гарантира постигането на много добри резултати при торенето.

 

Специален гост на празника на Фермер 2000 беше земеделският зам. -министър Светлана Боянова. Тя начерта аспектите по втората част от дискусията: Перспективите за развитие на модерно земеделие в България 2014-2020 г. и запозна в основни рамки, какво да очакват фермерите в новата ОСП.

 

На пищна гала вечеря гостите бяха приветствани от Одед Лев – собственик на Фермер 2000, Шай Лев – член на борда на директорите и Димана Страхинова – изпълнителен директор. Вечерта беше наситена с емоции и изненади. Наградени бяха дългогодишните служители на компанията.

 

Целият екип на Фермер 2000 от своя страна благодари на г-н Одед Лев, за шанса, който е дал на всеки един от тях, да работят в бързоразвиваща се компания, в която служителят не е само работник, а и личност и той е оценяван за своята работа и принос в развитието на фирмата. Те поднесоха своя специален подарък – колекция от снимки от всички най-важни моменти от 20-годишната история на Фермер 2000.

 

Г-н Одед Лев, благодари на своите служители и заяви пред гостите : Това е най-ценният момент за мен, след като наградихме нашите най-дългогодишни служители, а именно да получа подарък от тях. Мисля, че не мога да искам и да моля за повече!“

 

Последваха и много подаръци от партньорите на компанията и специалните гости на събитието. На сцената излязоха и партньорите от Massey Ferfuson г-н Тиери Лот и г-н Фредерик Морьо - мениджър в AGCO за Централна Европа, които поднесоха специален подарък от името на целия екип – плакет с имената на Massey Ferguson и Фермер 2000 в знак на благодарност за дългогодишното партньорство помежду им.

 

Най–голямата изненада за вечерта беше подаръкът, връчен от Фредерик Морьо на изпълнителния директор Димана Страхинова – ключ за трактор Massey Ferguson 5610, който ще стане притежание на един от клиентите на Фермер 2000, закупили машина Massey Ferguson през 2013 година.

 

За доброто настроение на гостите се погрижиха фолклорна формация „Вива Фолклория“ и певицата Глория, а кулминацията на тържеството беше празничната торта, която беше разрязана от мениджърският екип на Фермер 2000.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!