Вече и пловдивчани си имат свой традиционен Фермерски пазар „Натурално“. За първи път той акостира в центъра на града на 17 май, когато среща си дадоха родни производители и занаятчии.

Колко струва да продаваш на фермерски пазар?

Изданието този петък ще бъде посветено на света на пчелите. Пчелна ферма „Апи-арт“ ще донесе стъклен кошер за радост на малки и големи, ще вади мед пред очите им и ще черпи с дегустации на суров мед и пресен прашец, медени хапки и фреш „Медено-ледено“.

Миналата седмица пък настроението на пазара беше „шипково“, тъй като акцент бяха шипката и всичко, което може да се произведе от нея – шипков ликьор, шипкова нутела, студен чай от шипка с мента, шипково вино. Организаторите дори вариха шипков мармалад на място. 

Организатор: „Фермерският пазар е възможност да се срещнете директно с производителите на продуктите, които избирате за вашата трапеза.“

Сред продуктите, които посетителите могат да открият, са още дървесни гъби шийтаке, овче и козе мляко, месни деликатеси, свежи зеленчуци и плодове, биовино, сиропи и сладка, биоядки и халва. А какво ще кажете за чипс от сушени плодове, хляб с квас и натурална козметика?

Специален гост на фестивала през юни беше Ути Бъчваров, който готви с гъби шийтаке. Благотворителни инициативи също не липсваха, като производителите се включиха с дарения в подкрепа на дете в нужда. 

Фермерският пазар „Натурално“ се случва всеки петък с лятно часово време от 16:00 до 20:00 ч. Адресът е ул. Станислав Доспевски, срещу входа на Градската художествена галерия. „Не закъснявайте – свършва бързо!“, предупреждават фермерите.