И тази година за седмица София ще се превърне във фестивален център, който ще представи мед и пчелни продукти на столичани и гостите на София, съобщи за Фермер.БГ инж. Михаил Михайлов, председател на Съюза на българските пчелари, оновен организатор на предстоящия форум. Есенният софийски фестивал на меда ще е в градинката срещу Халите и в него се очаква да участват 35-40 пчелари от цялата страна.

 

"Провеждаме фестивала по традиция два пъти годишно, през 2013 г. - дори три пъти, защото през август се проведе и на Национална седмица на меда в София, Шумен и Кюстендил. Посвещаваме Есенния фестивал на меда на Празника на София – 17 септември“, сподели пред репортер на Фермер.БГ инж. Михайлов. И допълни, че целта на тези форуми е популяризирането на българските мед и пчелни продукти - и като храна, и като лекарство, както и възможността в рамките на специализираните изложения повече хора да могат да си купят натурални пчелни продукти директно от производителите.

 

Откриването на Есенния софийски фестивал на меда ще е на 16 септември от 10 ч, а от 11:30 ч в зала на Съюза на запасните офицери, на ул. „Христо Ботев“ 48, ще се проведе кръгла маса по проблемите на пчеларството. Във фестивалните дни ще бъдат проведени конкурси за най-добре аранжиран щанд, за млад проспериращ пчелар, за представени продукти. Ще бъде избрана и Царица на фестивала 2013. По традиция ще се проведе и пчеларска вечер, а в един от дните ще бъде организирано посещение на пчелин за обмяна на опит, допълни инж. Михаил Михайлов.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!