Заседание на Областната епизоотична комисия в Разград ще е проведе днес, съобщават от областната администрация. На заседанието ще бъде представена и обсъдена заповедта на БАБХ за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта син език по преживните животни.

 

По време на заседанието ще бъдат набелязани мерки за недопускане разпространението на болестта на територията на област Разград. Фермер.БГ припомня, че преди дни Министерството на земеделието и храните (МЗХ) изготви проект на Постановление на Министерския съвет за предоставяне на допълнителни разходи по бюджета на МЗХ за 2014 година в размер на 800 000 лв.

 

Проектът определя размера разходите за провеждане на мероприятия за ограничаване и ликвидиране на констатираните огнища на болестта син език в региона на областите Хасково, Кърджали, Бургас, Ямбол, Смолян и Сливен и за повишена епизоотична готовност в областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, София област, Стара Загора, Търговище и Шумен.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!