С оглед промените в автомобилната индустрия и законодателството за превозни средства с двигатели с вътрешно горене, електрификацията на машините придобива все по-голямо значение за производителите на селскостопанска техника.

John Deere серия 9 стана FARM MACHINE 2022 в категория XXL трактор

Централен аспект на тази стратегия е използването на локално произведена електроенергия. Благодарение на него фермерите ще бъдат независими от покачващите се цени на горивата. Един от водещите производители на земеделска техника John Deere има добра новина. Той успешно тества електрически трактор, захранван от батерии, информира Agroportal24h.cz.

Проектът GridCON 2 на John Deere е иновативен и публично финансиран. Той е насочен към разработването на електрически трактор, захранван от батерии, който осигурява постоянно висока производителност, без да ограничава времето за работа. Тракторът използва акумулаторен модул с общ капацитет 1000 kWh. Това му позволява да работи продуктивно през целия ден без презареждане. Освен това към него могат да бъдат свързани електрически инструменти или други електрически задвижвани машини.

Тъй като за момента тракторът не може да работи напълно автономно на пътя, към него може да бъде свързана кабина. При пристигането на полето тя се откача и тракторът може да работи без нея вече самостоятелно.

В последните години John Deere тества различни решения за електрически трактори. През 2021 г. компанията представи свързан в мрежа електрически трактор (робот) John Deere, който може да захранва няколко други взаимосвързани автономни робота.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

John Deere 6R 185 - най-икономичният трактор под 250 к.с.

Kuhn Multi Leader XT грабна награда от FARM MACHINE 2022

Claas Trion се окичи с наградата FARM MACHINE 2022