Fendt 1100 Vario MT е любимият трактор на фермерите по цял свят. С над 10 000 гласа машината спечели конкурса FARM MACHINE 2022 в категория “Любимец на публиката”.

John Deere серия 9 стана FARM MACHINE 2022 в категория XXL трактор

Уникално шаси за най-добро постоянно сцепление
Шасито е отличителен белег за Fendt 1100 MT. То представлява най-напредналият етап в развитието на дългогодишния опит на бранда с верижните трактори.

Днес то задоволява фундаменталните идеи за постигане на колкото е възможно по-голяма контактна площ, най-добра теглителна сила и минимално уплътняване на почвата.

Здрав дизайн без компромиси
Шасито MTS има здрав надлъжен дизайн с гумени вериги, които се привеждат в движение посредством частично зацепване, вместо задвижване от верижно зъбно колело или задвижващ зъбец. Водещите колела на задния мост се задвижват от търкалящи се вериги и имат голям диаметър, за да се увеличи контактната площ между колелото и веригата и следователно, да се намали приплъзването.

Вижте всички победители ТУК

Предните направляващи колела разтягат ходовите вериги като ги изместват напред срещу тяхната вътрешна повърхност. Насоченият напред натиск върху направляващите колела се подава от хидравличния цилиндър и акумулатора на налягане, така че се генерира обтягане на ходовата верига от само 142 kN.

Единствен по рода си двигател
Fendt 1100 MT се задвижва от 12-цилиндров дизелов двигател AGCO Power. Тези двигатели са специално разработени, за да отговарят на изискванията в областта на земеделието. V12 развива висок въртящ момент и е изключително устойчив на претоварване на двигателя. Двигателят AGCO Power има работен обем от 16,8 литра и се предлага с номинална мощност от 457 до 598 к.с.

Kuhn Multi Leader XT грабна награда от FARM MACHINE 2022

Двигателят е по-компактен от гледна точка на дължина и височина от 6-цилиндровия редови двигател. Шумът на двигателя е изключително нисък и приятен, благодарение на по-компактния дизайн. Най-големите и най-мощните верижни трактори на Fendt развиват висок въртящ момент и са изключително нечувствителни на високо върхово натоварване.

Нова серия с до 673 к.с
Серията 1100 Vario MT започва с модел 11 51, който е с 511 конски сили. Серията завършва с модела 1167 Vario MT, който осигурява 673 конски сили.

FARM MACHINE 2022: „Достигнахме милиони фермери“

След като и любимецът на публиката е представен, всички 13 носители на наградата FARM MACHINE 2022 са вече известни. Жури, съставено от експерти от 14 американски и европейски медии за селскостопанска техника, сред които и Трактор.БГ,  посочиха своите фаворити в 12 категории, от трактор XXL до механичен контрол на плевелите.