Дойче Банк реши да напусне стоковия пазар с агро продукция чрез по-голямата част от своите глобални фирми. Това е в резултат на нарастващия регулаторен натиск в банковия сектор, съобщава Agri.EU.

 

Ето и справка на значителни събития в агробизнес  търговията на германската банка :

 

04 май 2005 - Mark Ritter се присъединява към Deutsche Bank от UBS като управляващ директор и глобален ръководител на агро стоки в рамките на своята дивизия Global Markets .

 

25 Октомври 2006 - Deutsche Bank назначава Дейвид Silbert от Merrill Lynch като глобален ръководител в стоковата търговия. Той продължи да  разширява дейността на банката в САЩ в търговията с електроенергия

 

2007 - Silbert стартира петгодишен план за експанзия в търговията с агро суровини и енергия.

 

29-и Юни, 2010 - Deutsche Bank разширява своето портфолио от селскостопански стоки , които се търгуват в Лондон, като включват пшеница , царевица, соя, захар и памук.

 

Лято 2012 - Rival Morgan Stanley започва проучване за възможна продажба или отделяне на стоковата търговия , включително на Wall Street .

 

12 Декември, 2012 - Зам.изпълнителния директор на Дойче банк, Юрген Фичен и главен финансов директор Стефан Краузе са цел на разследване от страна на германски държавни прокурори в данъчна измама , включваща нелегална търговия на разрешителни за въглеродни емисии .

 

22-ри януари, 2013 - Deutsche Bank се съгласи да плати граждански санкции от 1.5 милиона долара за уреждане на обвиненията от американските федерални енергийни регулатори на манипулация на пазара на енергия в Калифорния.

 

26 Юли, 2013 - Rival JPMorgan Chase & Co обявяват , че продават своя стоков бизнес .

 

5 декември, 2013 - Deutsche Bank заявява, че ще излезне от енергетиката, селското стопанство , неблагородни метали и сухи насипни търговия , запазвайки търговска дейност само с благородни метали и ограничен брой финансови деривати .


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!