Деветият Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започва днес. Официалното откриване ще бъде дадено в 12:40 ч. в Гранд хотел Пловдив. 
 
Вижте програмата тук 
 
Двудневният форум се провежда под надслов „Зърнопроизводството – реалност и възможности в новия програмен период след 2020 г.“. Основан фокус на събитието ще бъде бъдещите перспективи в сектор “Зърнопроизводство”, както и новата Обща селскостопанска политика (ОСП) в периода 2021-2027 г.

Програмата ще бъде допълнена от дискусии по актуални за бранша теми, обмяната на опит с няколко гост-лектори, между които Марио Милушев от ЕК, специалисти по застраховане и експерти от земеделското министерство.

Семинарът ще бъде открит от министъра на земеделието Десислава Танева, изп.-директор на Държавен фонд “Земеделие” Васил Грудев и председателя на НАЗ Костадин Костадинов.

По време на събитието, за четвърта поредна година, ще бъде връчена и стипендията „Иван Генчев Танев“.

В края на първия ден е предвиден дискусионен панел с представители на МЗХГ по актуални за сектора теми. 

Националният агросеминар се утвърди като водещо престижно събитие в календара на земеделските производители, предоставящо възможности за срещи и дискусии относно най-иновативните и оптимални решения в областта на зърнопроизводството.