В късния следобед днес трябва да започне превеждането на средствата за единица площ на над 12 хиляди фермери. Уверение в това е получил председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов, който вчера е разговарял с ръководството на Разплащателната агенция.
 
Пред Фермер.БГ Христов посочи още, че към момента няма никакво развитие и не са предприети действия относно стопанствата на земеделците, попадащи в Код 6, които не са получили никакви субсидии. Решението на проблема трябва да дойде от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и по-конкретни от министър Валери Цветанов, посочи Христов. Той допълни, че вчера земеделци са разговаряли с тримата зам-министри на агроведомството, но най-важната фигура – министър Цветанов е отсъствал. Посочената причина за отсъствието на министъра била, че той лекува подагра в боницата.
 
На този етап зърнопроизводителите няма да организират ефективни протести. Те са категорични обаче, че отговорността за всякакви проблеми, предизвикани от недоволните земеделски производители след този срок, трябва да се носи от Министъра на земеделието Валери Цветанов.