Димитър Симеонов от вчера заема временно мястото на Калина Илиева като Изпълнителен директор на ДФ Земеделие, която излезе по майчинство. След дъжд качулка в своя публикация днес в-к 24 часа обяви, че шефката на ДФ Земеделие Калина Илиева е бременна. Министър Мирослав Найденов в момента отрича да е знаел за бременността, но е почти абсурдно твърдението, да не извикаш твой служител и да обсъдите положението при положение, че получаваш поредица от болнични листове. Ако е истина, това говори за липса на комуникация между министъра и шефката на Фонда.


Източници на Фермер.БГ от ДФ "Земеделие" споделиха, че във Фонда отдавна се говори за нейната бременност и едва ли министърът е пропуснал да се информира за истинското здравословно състояние на Калина Илиева. Там говорят още, че отдавна се е знаело за бременността, но тъй като това е щяло да потвърди първоначалните опасения и критики, че Илиева е твърде млада за този пост и трябва да ражда и гледа деца и чак след това да върви към такива важни постове,  министерството са криели до последно истината, за да подготвят план за действие. Той имал за цел да замаже гафа с назначаването на Калина Илиева и сегашната ситуация, като максимално да не навреди на рейтингът на министър Мирослав Найденов.

За всичко това говори и назначаването на Димитър Симеонов преди 3 седмици за 5-ти зам. директор на Калина Илиева. Справка на Фермер.БГ сочи, че Димитър Симеонов е работил както по програма САПАРД, така и по ускоряване на селските райони като част от новия екип на ДФ "Земеделие". Досега той е заемал длъжността началник-отдел "Оторизация на плащанията" по програмата във фонда. Този отдел е създаден от новото ръководство на ДФЗ през тази година. Преди това Симеонов е работил в екипа, който работи по приключване на плащанията по програма САПАРД след отблокирането й от Брюксел на 14 септември 2009 г. От 2003 г. досега той е преминал през различни йерархични нива в структурата на ДФ "Земеделие".

 

* По непотвърдена информация, вчера Калина Илиева е родила момче.

 

 

 

още по темата :

28.05.2010 Калина Илиева е бременна, кой ще я замести?

 

-

29.09.2010  БСП се опита да си направи PR на гърба на бременната Калина Илиева

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ ЗА КАЛИНА ИЛИЕВА