Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков изпрати поздравителен адрес по повод откриването на новата учебна година в училищата от системата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ):

„Уважаеми учители и ученици,

Радвам се, че мога да Ви приевтствам по повод откриването на учебната година. Този ден е вълнуващ, защото училищният звънец отново Ви събира в класните стаи, за да можете с нови сили да продължите по пътя на образованието.

Съвременният модел на обучение предполага да се изградите като добри специалисти още след завършване на средното образование. Ето защо е необходимо да положите нужните усилия в овладяването на професионални знания още по време на средния курс на обучение. Вашите учители имат мисията да Ви научат на всичко необходимо, за да се реализирате по-късно в живота. Някои от Вас ще изберат университетите, други ще започнат работа в областта на земеделието веднага след завършване на училище, важното е да сте подготвени да се справите с предизивкателствата на живота.

Министерството на земеделието и храните полага усилия да осигури за Вас много добри условия на обучение, за да имате самочувствието, че сте възпитаници на елитни гимназии.
 
В центъра на нашето внимание е поставен ученикът като личност, която трябва да се развива всестранно и желаем най- доброто за Вас. Успехите на нашите ученици ни дават основание да смятаме, че аграрното образование ще възроди своя обществен авторитет.
 
Уважаеми учители и ученици,
Пожелавам Ви здраве, сили и дръзновение за постигане на поставените цели!

Честит празник и на добър час! "

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!