Споразумението на браншовите организации за директните плащания ще се вземе предвид към окончателното оформяне на Концепцията за директните плащания на Министерството на земеделието и храните. Това каза в интервю за Фермер.БГ земеделският министър в оставка проф. Димитър Греков.  
[news]
Проведени са срещи между Комисията, разработила Концепцията и бранша, а следващата седмица ще се проведе една окончателна среща, на която да се приемат предложенията на непраителствените организации.

Когато има различни мнения, това е добре, но консолидацията им е много трудна, защото тук прозират и лични интереси, каза проф. Греков. Според него Концепцията за директните плащания е разработена така че да има стабилност в развитието на земеделското производство през следващите години.

В повечето случаи мнението на отделните браншови организации, се балансира трудно, но се стараем към „омекотяване на това мнение“, посочи Греков.
 

В срок до 1 август МЗХ трябва да изпрати становището на България относно зелените плащания, Схемата за младите фермери, тавана на плащанията и преразпределителното плащане; прехвърлянето на средства от директните плащания към селската програма и обратно.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!