ДФЗ изкупува интервенционно  обикновена пшеница  до 31 май догодина. Зърното, което ще бъде предмет на интервенцията, трябва да отговаря на изискванията за минимално качество и да е добито на територията на Европейската общност.
 От разплащателният орган съобщават, че оферти могат да подадат всички притежатели на хомогенни партиди обикновена пшеница, ожъната на територията на Общността. Предлаганите партиди трябва да бъдат не по-малко от 80 тона, а зърното да е здраво, чисто и с търговско качество.
 


От деня, в който предлаганите количества в Общността надхвърлят 3 млн.тона, в 5-дневен срок Европейската Комисия има право да определи единен коефициент за разпределение, с който се редуцират всички внесени в този ден оферти. След него, всички предлагани количества ще бъдат отхвърляни.
 


Интервенцията за зърнените култури ще се извършва при определена базова цена от 101.31 евро за тон, което е приблизително 198,14 лева за тон, за максимално предложеното количество от 3 милиона тона за периода на интервенция. Цените са изчислени приблизително при курс на еврото спрямо лева 1 евро = 1.9558 лв.
 


Базовата интервенционна цена подлежи на увеличения и намаления за качество, в зависимост от отклоненията на качествените характеристики на предлаганото зърно от минималните изисквания за качество. Цената се отнася до стоки, доставяни в интервенционните складове, преди тяхното разтоварване и не включва ДДС. Офертите за интервенционно изкупуване по образец могат да се подават в  ОД на ДФЗ по постоянен адрес или седалище на оферента.