Днес Държавен фонд Земеделие пусна електронен адрес ( http://iacs-online.dfz.bg/apex/f?p=2012 ) за справки по състоянието на проекти по мярката за Агроекология ( 214 ).

 

След въвеждане на Уникалния регистрационен номер и последните 4 цифри от ЕГН/БУЛСТАТ се визуализира информация за размера на заявената през 2010 г. площ, размера на площта по мярката, за която е поет ангажимент, както и дали е спазено условието за изпълнение на агроекологични дейности върху едни и същи площи за минимум от 5 години.

 

ДФ “Земеделие” напомня на бенефициентите, че с цел облекчаване на условията за подпомагане, в България се допуска по изключение площите да бъдат намалявани през периода на поетия ангажимент, но с не повече от 10% от одобрената площ.

 

За кандидатите с проекти по направление „Биологично растениевъдство” са предвидени допълнителни указания. Те получават информация в табличен вид, която е свързана със специфичните документи, необходими за участие в направлението, както и данните за извършваните задължителни проверки на биологичното производство от сертифицираните контролиращи лица.