Държавен фонд „Земеделие” публикува списък на одобрени бенефициенти по мярка Агроекологични плащания по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Списъскът обаче не е окончателен, съобщи пред Фермер.БГ Веселина Ралчева, председател на Българска асоциация „Биопродукти”. Той  съдържа 116 проекта само на тези биопроизводители, които са подали проекти по агроекологичната мярка за първи път през 2009 година. Това, че имената на останалите биопроизводители не са в списъка не означава, че проектите им са отхвърлени, каза още Ралчева.

По информация на председателката на Биоасоциацията вече има изплатени средства към биопчелари, но все още няма постъпления към биологичните растениевъди. Част от биологичните животновъди съобщават, че имат изплатени средства по СЕПП, което вероятно означава, че липсващият от НВМС документ за животните, вече е стигнал до Държавен фонд „Земеделие”. Средства по АЕП към животновъдите все още няма.

Що се отнася до протеста на животновъдите, който ще се проведе на 1 април – четвъртък на АМ Тракия, Ралчева коментира, че подкрепят колегите си животновъди в исканията им, защото наистина е необходима стратегия за развитие на земеделието. „Работатa на парче” е неефективна, категорична е Веселина Ралчева.

Списъка с одобрени бенефициенти по мярка Агроекология


Подробности за агросубсидиите четете и във форума на Фермер.БГ

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!