Ферма близо до германския град Аугсбург децата могат да се докоснат до селското стопанство. Буквално да го помиришат и дори да го практикуват.

Гласувайте: Какво очаквате от служебния земеделски министър?

От известно време организирането на събития за деца се превърна в солидна финансова опора за стопанството. В замяна те получават незабравим следобед и ценен опит, пише Agrarheute.

В нашата ферма имаме между 2000 и 4000 деца всяка година, обяснява Катарина Майер. 34-годишната жена се занимава с директен маркетинг и управлява зоната за събития във фермата Moirhof.

Стопанството е заложило на биологично земеделие и се управлява от семейството на Майер. На около 125 хектара се отлеждат лимец, пшеница и картофи. В боксовете има около 90 юници и бичета. Насреща са свинете майки, край които може да се забележат много прасенца.

След това погледът ви е привлечен от малко стадо овце, няколко заека, кокошки, магарета и коне.

Към основната си дейност - земеделието, семейство Майер развива още две дейности. От една страна, предлага продуктите си в селскостопански магазин, който разполага със собствена пекарна и месарница. Днес е достигнал почти размерите на малък супермаркет. От друга, Катарина Майер се е посветила на организирането на събития за деца. Добре дошли са семейства с деца, организирани групи от детски градини, училища и др.

За Катарина Майер детските събития са пълноценно занимание за компанията. След като изчислява всички разходи - сметките излизат. По думите на Майер, когато се организират такива събития, трябва да се гледа икономически, а не емоционално.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Новото поколение в селското стопанство - страшната истина

Как двама фермери създадоха бизнес за милиони буквално от пепелта

Нов модел земеделие - въглеродно