Администрацията на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) не беше готова за тази трудна кампания по директните плащания. Това каза земеделският министър Десислава Танева в Кубрат по време на тържественото откриване на жътва на ръж по проекта Хляб на мира, реализиран в България от Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде репортер на Фермер.БГ. 
 
Земеделският министър призна, че кампанията по директните плащания е изключително трудна и благодари на всички земеделски стопани, които участват в нея при новите условия.  Министър Танева допълни: Служителите в областните и общинските служби положиха усилия, но и стях ще продължим да работим за подобряване на работата. Важното е, че през тази кампания въведохме тази трудна, но важна крачка – правното основание за земята като критерий за получаване на субсидии. 
 
Работим за промяна на софтуера и администрирането за кампания 2016, като се надяваме, че земеделците ще бъдат значително улеснени при кандидатстването догодина, посочи Танева.
 
113 500 са подадените заявления за подпомагане по Кампанията за директните плащания към момента. Заявените площи за 3,55 млн. хектара. На 23 юни приклюва срокът за затваряне на заявленията на земеделските стопани. 
 
 
Очаквайте видео по темата по-късно във Фермер.БГ!

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!