13-тото издание на„Дефиле на младото вино” ще се проведе на 26, 27 и 28 ноември 2021 г. под откритото небе на Стария град на Пловдив. Фестивалът се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив, в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив, винопроизводители и институции, свързани с културата и изкуството в града. 

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на служебния министър и екипа му?

На тазгодишното издание ще бъдат представени 41 винопроизводители и над 250 млади вина, които жителите и гостите на града ще могат да опитат. В програмата са включени и 15 родни производители на храни и други продукти.

„Дефиле на младото вино” ще се проведе в дворовете на 16 от възрожденските къщи на Стария Пловдив. „Дегустациите ще бъдат с жетони, подготвени са и над 2000 винени чаши, специално брандирани”, съобщават организаторите.

Откриването на фестивалът ще е в петък от 13:00 часа и ще започне с „Дионисиево шествие” по главната улица на Пловдив, съпроводено с фолклорна програма. В „Дните на младото вино” са включени редица културни, музикални и кулинарни събития, които да доведат максимален брой туристи в града и да създадат автентична атмосфера. Повече за инициативата може да научите тук.

Организаторите подчертават, че фестивалът ще се проведе при строго спазване на на всички противоепидемични мерки. Зелен сертификат ще се изисква само за затворените пространства.