Ден на биологичното земеделие ще се състои на 26 февруари 2016 г. в рамките на Международна селскостопанска изложба АГРА 2016 на Международен Панаир Пловдив. Организатори са Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР)  и Българска асоциация биопродукти (БАБ).
 
В програмата е предвидено провеждане на семинар: „Биоземеделие 2020перспективи“ с начало 10.00 часа, зала „България”, Конгресен център. По традиция Висше училище по агробизнес и развитие на регионите  ще връчи за трета поредна година престижната награда „Лауреат БИОФАКТОР“, в памет на проф. Георги Сенгалевич, за цялостен принос в развитието на биологичното земеделие в България и „Лауерат АГРОНАУКА” с почетен знак на ВУАРР.
 
Висшето училище участва в АГРА 2016 с щанд – Палата 3 – Б12, на който представя учебни материали, новости за проекти, свързани с биоземеделието, обяви за учебни курсове за биофермери, консултации и др. Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) за поредна година е  партньор на Международна селскостопанска изложба АГРА 2016 в сектор БИОАГРА, което ще се проведе от 24 до 27 Февруари 2016 г,  щанд 3Т2, Панаирни палати на Международен Панаир Пловдив. Асоциацията е единствената браншова организация за биопродукти в България и обединява производители, преработватели и търговци на български биологични продукти.