Подаването на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и на земеделските стопани, които не работят във фирми, ще започне на 10 януари 2019 г. или с десет дни по-късно от предишните години.
 
 
Данъчната кампания 2019 г. ще започне на 10 януари, заради промени в законодателството, съобщи Националната агенция за приходите (НАП). Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП.
 
Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019 година е 31 януари, допълниха от приходната агенция. Без отстъпка крайният срок за деклариране на доходите, включително и на субсидиите, получени от фермерите, е 30 април 2019 г.
 
Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за облагане с корпоративни данъци са публикувани на сайта на НАП, след като бяха обнародвани в „Държавен вестник“.
 
Годишното приключване на данъчно-осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП в периода 1-10 януари.
Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.