Социалните мрежи са необятен източник на информация и вдъхновение, но човек лесно може да си изгуби времето. За да ви улесним, сме подбрали топ 10 на дамите фермери, които да следвате в Инстаграм. Профилите им са цветни, полезни, забавни.

ДАМИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

Засега това са най-следените представителки в сектора в Обединеното кралство според Breedr.co. Имаме желанието да направим и българска класация, за което ни е нужно вашето съдействие. Споделете в коментар кои дами в селското стопанство или ферми следите в Инстаграм, за да отсеем най-предпочитаните профили според читателите на Агри.БГ.

1. Хана Джаксън – @redshepherdess


Хана е първо поколение овчар от област Камбрия. Никога не е мислила за земеделие, докато не навършила 20 години. Дори е издала книга бестселър, озаглавена Call Me Red, която проследява живота си във фермата и уроците, които е научила.

2. Ейми – @thedairydaughter

Ейми е млекопроизводител от Лестършир. Удостоена е с наградата Tesco Future Farmer през 2019 г. Публикува полезна информация за доенето, отглеждането на телетата, развъждането и други.

3. Аманда Оуен – @yorkshireshepherdess


Аманда е известна още като йоркширската овчарка, след като се появи в популярната документална поредица Our Yorkshire Farm на Channel 5 и предаването The Dales по ITV. Тя е запален оратор, водещ, фотограф и майка на девет деца! Книгите й стават бестселър, а в Инстаграм хвърля светлина върху фермерския си живот в планината.

4. Никола Уорди – @livestock_farmher


Никола създаде акаунта си, за да покаже „доброто, лошото и грозното на фермерския живот“. Животновъд от Шотландия, тя наскоро стигна до финалната тройка на наградите BBC Countryside Champion. 

5. Джесика Лангтън – @jess.langton


Спечелвайки BFA & FW Ag Student of the Year 2021 и като студент и посланик на NFU за млад фермер за 2022 г., Джесика е една от най-влиятелните млади жени фермери в Обединеното кралство. Тя следва зооинженерство в университета в Нотингам и използва своите знания за решаване на проблеми в селското стопанство. 

6. Ема – @emmagrayshepherdess


Ема е овчарка, която документира фермерския си живот през обектива на камерата. Голямата й страст са овчарските кучета и наскоро заедно със съпруга си основа училище за тяхното трениране.

7. Джойс Кембъл – @armadale_farm


Джойс показва какъв е животът в планинска ферма в северната част на Шотландия. В профила й може да намерите изобилие от снимки на красиви овце, овчарски кучета и дори конна езда на плажа. 

8. Ема, Laga Livestock – @thefarmingside


Създавайки своята ферма в Оркни, Ема показва какъв е животът там. С овце, говеда и кучета, с които се бори, нейните публикации в Инстаграм документират ежедневието – от сезона на агненето до селскостопанските изложения. Ема, нейният съпруг и тяхната ферма също бяха представени в предаването This Farming Life на BBC.

9. Abi Reader – @abireader1


Описвайки селското стопанство в Южен Уелс, Аби се стреми да популяризира живота във фермата и проблемите на земеделието. Като трето поколение млекопроизводител, тя отглежда 200 крави. Заместник-президент е на организацията NFU Cymru и работи за подобряване на земеделската индустрия.

10. Хана Бинс – @hannahbinns_


Дъщеря на планински овцевъд, Хана сега е репортер за Farmers Guardian. Нейните публикации показват как пътува, за да покаже най-новото в земеделието, различни ферми и технологии на работа.